Werkwijze

Wanneer je ons hebt ingeschakeld, maken we een afspraak op de praktijk of bij je thuis. Tijdens dit intakegesprek bespreken we de klachten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarna maken we samen een plan voor de verdere behandeling en begeleiding.

We nemen ruim de tijd om te onderzoeken waar de problemen vandaan komen en wanneer je er tegenaan loopt. Naast coaching en advies kan het ook zijn dat je woning of werkplek aangepast dient te worden. We adviseren dan over de benodigde aanpassingen en/of hulpmiddelen, bijvoorbeeld een douchezitje of aangepaste muis voor je computer.

Ergotherapie Leidsche Rijn beschikt over een aantal hulpmiddelen zodat deze eerst uitgeprobeerd kunnen worden.

Hulp bij aanvraag
Als er een aanvraag ingediend moet worden bij de gemeente of zorgverzekeraar dan helpen we je hierbij. Denk hierbij aan een aangepaste fiets, rolstoel, scootmobiel, traplift, hoog/laagbed, trippelstoel e.d. Natuurlijk trainen we je ook in het gebruik van deze hulpmiddelen.

Professionele en efficiënte begeleiding
Omdat wij staan voor een professionele en efficiënte begeleiding hebben wij regelmatig contact met andere hulpverleners (huisarts, fysiotherapeut, psycholoog, thuiszorg) en leveranciers van hulpmiddelen.

Eindrapportage
Ieder behandeld traject sluiten we af met een eindrapportage naar je huisarts of specialist.