Chronische pijn, stress en vermoeidheid

Ervaar je pijn en is dit een frustratie waar je dagelijks tegen aanloopt? Word je geconfronteerd met je eigen grenzen die eerder zijn bereikt dan je zou willen? Heb je moeite met alle ballen hooghouden in deze hectische maatschappij? Word je vermoeid wakker en heb je moeite de dag door te komen? Moet je vaak afspraken afzeggen en baal je hiervan?

De afgelopen jaren heeft ergotherapie Leidsche Rijn zich gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met chronische pijn, stress en vermoeidheid. Deze behandelingen worden voornamelijk gegeven door Marja vanwege haar opleidingen en ervaringen met het onderwerp. Voor meer informatie over Marja klik hier.

Pijn is afhankelijk van heel veel factoren. Je kan pijn krijgen omdat je te veel hebt gebukt of niet goed achter je bureau zit, maar je kan ook pijn krijgen omdat je te weinig naar je lichaam hebt geluisterd. Je lichaam is een waardevolle graadmeter

We kijken naar jou als persoon en hoe jij dingen beleeft en ervaart. Waar loop jij tegenaan? Waar krijg je energie van en wat kost jou energie?

Marja legt veel uit over de verschillende onderdelen in je brein die van invloed kunnen zijn op pijn, stress en vermoeidheid.

Naast deze praktische handvaten adviseert zij je ook de volgende boeken te lezen om inzicht te krijgen in het complexe proces van pijn:

Pijn en het brein door Annemieke Fleming
Weg van de pijn door Saskia de Bruin
Pijn waarom door Ben van Cranenburgh

Bekijk de filmpjes om een nog beter beeld te krijgen wat wij als ergotherapeut voor jou kunnen doen bij pijnstress en vermoeidheid.

Ben jij ook benieuwd naar jouw zoektocht om je pijn voor altijd de baas te kunnen zijn? Je bent van harte welkom voor een intake.

“Ik heb met Marja geleerd om te gaan met een energetische beperking. De begeleiding was een mooi, samenhangend geheel van inzichten krijgen, meten-is-weten, acceptatie en inoefenen van nieuwe vaardigheden. Helemaal op mijn situatie en persoon aangepast. Met boven verwachting goed resultaat: ik werk weer halftijds, ben nog verder aan het opbouwen en heb een goede balans tussen belasting en belastbaarheid bereikt. Ook als het in de toekomst weer slechter zal gaan, heb ik handvatten om daar mee om te gaan. Alle inspanningen meer dan waard!”

Bekijk meer ervaringen over Ergotherapie Leidsche Rijn op Zorgkaart Nederland.