Marieke Vermeulen

Marieke Vermeulen (1988) is in 2011 afgestudeerd als ergotherapeut van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarna heeft zij werkervaring opgedaan in verschillende settings zoals het verpleeghuis, in de eerstelijn (aan huis), op de afdeling revalidatie van het ziekenhuis, en in een gespecialiseerde kliniek voor handproblemen. De laatste jaren heeft zij meer affiniteit gekregen met handproblemen en zich volledig toegelegd op de specialisatie handtherapie.

“Je handen zijn het belangrijkste werktuig bij het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven. Je hebt je handen de hele dag nodig. Niet alleen bij het openmaken van potjes, typen, schrijven of het dichtritsen van je jas, maar ook bij het voelen naar sleutels in je broekzak, zwaaien naar je buurmeisje of het vasthouden van je kindje. Onze handen zijn onmisbaar in onze communicatie, het bereiden van de maaltijd, of onszelf verplaatsen van A naar B. Daarnaast zitten handen enorm complex in elkaar. Bedenk maar eens dat alle botten, spieren, pezen, zenuwen, bloedvaten en andere structuren nauw met elkaar samen moeten werken voor een simpele handeling zoals een slokje thee drinken!

De kunst is om handproblemen op een zodanige manier te benaderen dat de cliënt precies weet wat het probleem inhoudt, hoe het mogelijk is ontstaan, en de tools krijgt om op de beste manier met zijn probleem om te gaan. De problemen lopen zo ver uiteen dat het iedere keer een nieuwe uitdaging is om juist deze persoon zo goed mogelijk te kunnen helpen, en dat maakt mijn werk zo leuk.”

Marieke Vermeulen staat ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici en is lid van Ergotherapie Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie. Ze is CHT-NL gecertificeerd handtherapeut.

Telefoonnummer: 0610156066